IĞDIR / MERKEZ - Şehit Er Mehmet Öner İlkokulu

We Lave Rcycle( Dönüşümü Severiz) adlı Etwening projesi

09-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-202409-05-2024'GERİ DÖNÜŞÜMÜ SEVİYORUZ' eTwinning projesi okulumuz öğretmeni Sara AKKUŞ tarafından yürütülmektedir.

PROJE HAKKINDA

İçinde bulunduğumuz bu dönemde atıklardaki artış; Bilinçsizce doğaya ve denizlere bırakılması tüm canlıların hayatını tehlikeye atmaktadır. Bu atıkların doğada yok edilmesi uzun zaman almakta ve bazı atıklar doğada yok olmamakla birlikte aynı zamanda doğaya da zarar vermektedir. Doğru geri dönüşüm bilinciyle çevrenin korunmasının ve kaynakların israf edilmemesinin sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığı unutulmamalıdır. Kendimize ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya sağlamak için çocuklara küçük yaşlardan itibaren geri dönüşümü ve sürdürülebilir yaşamı öğretip alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Çocuklar da geri dönüşümle hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirebilir, sanatın ne kadar faydalı ve keyifli olduğunun farkına varabilirler. Okul öncesi eğitimde başlayan bu etkinlikler eğitimin hemen her kademesinde yer almaktadır. Çocuklara çalışmalarının sonuçlarını görme heyecanı yaşatmak, projenin daha geniş kitlelere duyurulması ve katılımın teşvik edilmesi amacıyla yaygınlaştırma çalışmaları yürütülecektir.

PROJENİN HEDEFLERİ

Öğrencilerin çevre bilincini, ekolojik okuryazarlığını, doğayı koruma ve geliştirme bilincini güçlendirmek.  Öğrencilerin bilgi, beceri, duygu ve kapasitelerini en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak. Çevreyi ve dünyayı ileriye taşıyacak faaliyetlere katılımlarını desteklemek. Öğrencilere sanatsal beceriler kazandırmak, çevre bilinci oluşturmak, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi kavramların uygulamalarla pekiştirilmesi ve evrensel değerlere ulaşmalarının sağlanması amaçlanıyor. Amacımız öğrencilerin yaratıcılık, hayal gücü, el becerisi gibi kazanımlarını sanatsal etkinliklerle desteklemek, onları eğlendirerek çevreye ve insanlığa karşı duyarlılıklarını geliştirmektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Öğrencilerin sosyal aktivitelere katılım, etkili iletişim, sosyal girişimcilik, liderlik, gönüllülük ve çözüm odaklı becerileri kullanma gibi becerileri güçlendirilecektir. Çevreyi ve dünyayı ileriye taşıyacak, etkinliklere katılımı artıracaktır. Kişisel ve sosyal beceriler en üst seviyeye ulaşacak. Bireysel ve toplumla birlikte karar verme, uygulama ve eyleme geçme yetenekleri artacaktır. Liderlik becerileri güçlendirilecek. Çocuklar da görülen sosyal fobi, sosyal dışlanma, içe kapanma, sosyal korku ve uyum sorunları azalacaktır. Gelecek nesillere yeşil alan bırakılacak. Projeye katılan öğrencilerin yakın akrabaları ve aileleri olumlu yönde etkilenecektir.

Yayın: 09.05.2024 - Güncelleme: 09.05.2024 11:43 - Görüntülenme: 16